Вълчетата със заслужени подаръци от Община Разград

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев подари нови състезателни екипи на баскетболистите от „Вълци-Разград“ – с тях ще се състезават през новия сезон два от отборите – на момичета и момчета до 12 години, които постигнаха особени успехи в държавните първенства през сезон 2020/21. Това съобщиха от клуба.

И двата отбора взеха участие във финалите, като момчетата постигнаха шесто място на републиканското първенство в тази възраст. Момичетата, които бяха с година по-малки от съперничките си, станаха десети в България. Така те са първите два отбора за клуба, а и за града, с челни места на национално ниво. Постижение, което не се е случвало над десетилетие в разградския баскетбол.

Екипите им бяха обещани от зам.-кмета Добрин Добрев на тържественото посрещане след успешните финали през юни. „С постигнатите от вас успехи амбицирахте общинското ръководство да направи този жест към вас, екипите са напълно заслужени, носете ги с гордост и защитавайте името на клуба и на Разград” – обърна се към момичетата и момчетата Д. Добрев на церемонията по време на тренировката на децата. Той им пожела с още по-усърдни тренировки да постигнат още по-добри резултати и да усетят най-голямата сладост на спортните постижения. Увери ги, че няма защо да се притесняват, че от тренировки нямат толкова време за приятелите си, защото в залата имат нещо повече – едно голямо семейство. Добрин Добрев отправи благодарност към  главния треньор в школата Пенко Велчев за това, че се завърна в Разград, за да възроди баскетбола в града и за толкова кратко време привлече към спорта толкова много деца. Зам.-кметът поздрави и родителите за ентусиазма и желанието, както и „Лудогорско пиле” и всички спонсори за това, че дават своя дан баскетболът да го има отново в Разград. Той увери и децата, и треньорите, и присъстващите родители, че една от мисиите и целите на ръководството на Община Разград е да подобри условията за спорт в Разград, което не е лесна задача, но местната управа прави постъпления да я реализира.

„Благодарим за този жест на зам.-кмета Добрев – радваме се, че можем да се похвалим със заслужено място сред десетте най-добри отбора в страната. Това е голямо постижение за Вълците, а и за разградския баскетбол. Ние в клуба вярваме, че децата заслужават най-доброто, което можем да направим за тях. Вече четвърта година участваме в първенствата, подкрепени от „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, от баскетболни деятели, от Община Разград, от приятели, от родителите на децата – това е отговорност пред всички тези хора, която изцяло си заслужава да бъде поета, защото е в името на децата на Разград. И сега чрез успехите показваме, че заедно можем да постигнем много. Това трябва да запомнят и децата, защото тази година имаме амбиции да бъдем още по-добри“, сподели треньорът Пенко Велчев.

„Вълци-Разград” се похвалиха на Добрин Добрев с първия си успех още преди старта на новия сезон – спечелването на предсезонния турнир за 12-годишни момичета в Асеновград. В клуба остава купата от този турнир, а плакетът от състезанието момичетата подариха на госта си.

Клуб ”Вълци-Разград” в различните възрастови групи ще участва в 11 първенства през този сезон. 110 деца вече са картотекирани, а от клуба канят и по-малките желаещи деца, родени 2012, 2013 и 2014 година, да се запишат да играят баскетбол.

/e-Razgrad/

Снимки: “Вълци-Разград” и Община Разград

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.