Подаръци от полицията за 480 първокласници

За 21-ва поредна година полицията в Разград провежда своите срещи с първокласници. Инициативата днес стартира от ОУ “Никола Икономов” в Разград, където за първи път прага на класните стаи са прекрачили 97 деца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По традиция служителите на реда раздават специални подаръци, които да са полезни за децата и техните родители. Малчуганите се запознават с инспекторите от Детска педагогическа стая, научават специфични детайли за отличителните знаци, видовете полицейски служители, направленията в тяхната дейност и отговорностите на различните служби. Първоначалните беседи са свързани с теми по безопасност на движението и лична безопасност – рискове при общуване с непознати и действия при евентуални кризисни ситуации.

Срещите се провеждат по съгласуван с Регионалното управление на образованието график. Инспекторите от Детска педагогическа стая към Районно управление – Разград ще проведат срещи с всички първолачета в рамките на следващите две седмици. Превантивни материали ще получат децата и учителите в общините Разград и Цар Калоян.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.