Вицешампионите от глутницата на Вълците – 13-годишните момичета и момчета, гостуваха на ръководството на Община Разград

Вицешампионите в държавното баскетболно първенство за 2023 г. при 13-годишните – момичетата и момчетата от „Вълци Разград“, се срещнаха днес с кмета Денчо Бояджиев, заместника му Добрин Добрев и Валери Бойчев, главен експерт в отдел „Образование и спорт“ в Общината.

Треньорът на талантите Пенко Велчев разказа за безпрецедентния в баскетболната история на Разград за тази възраст успех на момичета и момчетата, припомни и че само година по-големите от глутницата преди броени дни станаха съответно осми и пети в страната, а пък момичета затвърждават позицията си /вицешампионки и миналата година при 12-годишните/ и вече гледат към златото.

Децата показаха купите си и подариха медали на кмета и зам.-кмета.

Денчо Бояджиев обеща на децата, че общината ще продължи да се грижи за спорта в града и частност – за баскетбола – в безспорно успешната с постиженията си школа „Вълци Разград“ и им пожела с много труд, дисциплина и възможно най-малко травми да имат нови успехи, които пък да са поводи за бъдещи срещи помежду им. А възрастните в града – да се гордеят с тях.

Зам.-кметът Добрин Добрев припомни, че нерядко е сред зрителите в обновената зала „Абритус“ на мачове на Вълците, стиска им палци и заедно с тях трудно преглъща несправедливите понякога съдийски решения срещу тях. А преживяването само преди двайсетина дни – на финалния мач на момичетата, който те загубиха с едва три точки, той определи като уникално. И обеща на талантите Общината отново да им осигури нови екипи за баскетболните битки у нас и в международните турнири. Първият от тях е още идния месец – от 12 до 18 август на брега на морето – между Приморско и Китен.

В представителните отбори на „Вълци Разград“ в момента са картотекирани над 120 деца. В школата отделно тренират още над 160, обяви Пенко Велчев и разказа, че усилията им в тази посока са да догонят почти двойно по-големия брой на играещи организирано баскетбол деца в града от времето преди ковид пандемията. За да се случва всичко това, от клуба разчитат на генералния си спонсор – фирма “Пилко”, популярна с търговската си марка “Лудогорско пиле” и на всички останали спомоществоматели.

На тръгване децата се почерпиха с безалкохолно и шоколад, снимаха за спомен с домакините си и благодариха за гостоприемството и съпричастността към любимия им спорт.

/e-Razgrad/

Hits: 34

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.