Велообиколка и детска рисунка на асфалт за Деня на Европа

Балканският и републикански шампион по колоездене Мирослав Минчев отново ще поведе колоната до Абритус и обратно

Велообиколка на Разград и конкурс за детска рисунка на асфалт организира за осми пореден път Областният информационен център за Деня на Европа 9 май.

Поканени са всички, практиката ни показа, че велообиколката на обекти, възстановени с европейски средства, се приема много добре от разградчани и гости на града, каза на пресконференция днес шефът на Центъра Юлиян Данаилов. Единственото условие всеки да дойде с колелото си. Преди старта в 15.00 часа пред Общинския културен център всеки ще получи шапка и тениска. А талон за участие в томболата – древния Абрлшитус – най-далечната точка от велообиколката . По традиция наградите са аксесоари за колело. Отново ще има три маркови велосипеда – за късметлиите с щастлив номер в томболата.

Желязната колона пак ще води Балканския и републикански шампион по колоездене Мирослав Минчев. Ще има ескортиращи полицейски автомобили и линейка.

Велобиколката се организира в партньорство с велоклуб „Пегас“, спортен клуб по колоездене „Спринт“, „Разградска велогрупа“ клуб „Зелена стъпка“ и аматьорски отбор „Раздвижи се“.

В 17.30 часа в пространството пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” започва конкурсът за рисунка на асфалт „Децата на Лудогорието рисуват Европа”.

Надпреварата се провежда в партньорство с Детско арт студио „Дъга” ще е в три възрастови групи: деца до първи клас; I-IV и V-VIII клас. Най-добрите художници ще бъда наградени в 18.30 часа.

Велоооиколката ще се проведе даже и да вали в уреченото време, но рисунката на асфалт при дъжд ще се отложи за някой от следващите дни.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.