ОУ „Отец Паисий“ – Подайва спечели футболния турнир, организиран от Земеделската гимназия в Исперих

Областният управител Гюнай Хюсмен осигури и връчи наградите в ученически турнир по футбол, организиран от ПГСС „Хан Аспарух“-Исперих по повод 60-годишния юбилей на училището.

Футболната надпревара се проведе днес на новата спортна площадка на училището, която бе изградена по европроект през миналата година. Въпреки лошото време, участниците – 5 момчешки отбора, от училища в община Исперих 5-7 клас – се раздаваха на терена и срещите бяха оспорвани и интересни за публиката.

Г. Хюсмен присъства на финалния мач между учениците от О „Васил Априлов“ – Исперих и ОУ „Отец Паисий“ – село Подайва. Срещата приключи при резултат 0:0, според регламента за победител бе обявен тимът от Подайва, тъй като в предходните срещи имаше по-добра голова разлика. Областният управител поздрави финалистите и от двата отбора, наричайки всички победители, тъй като се раздадоха на терена и играха мъжки с хъс и енергия, достойни за спечелването на турнира. Г. Хюсмен бе осигурил предметните награди за участниците – футболни топки, призьорите получиха и купи и медали.

Директорът на гимназията Сали Назиф заяви, че това е първо издание на турнира, но училищната управа има намерение да го превърне в традиционен, за да има възможност мултифункционалната площадка да се използва от повече деца.

Шампионската купа вдигна отборът на ОУ „Отец Паисий“ – село Подайва, на второ място остана тимът на ОУ  „Васил Априлов“, на трето – ОУ 4Н.Й.Вапцаров“ – Вазово, на четвърто – ОУ „Христо Ботев“ – Лудогорци.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.