Българският консул в Букурещ разгледа Абритус и Свещарската гробница

По покана на областния управител Деян Димитров, на посещение в Археологическия резерват „Абритус“, в Свещарската царска гробница и Дебир баба теке и бяха консулът на България в Букурещ Георги Воденски, завеждащият финансовата и административна служба в българското посолство в Румъния Димитър Благоев със своите семейства и представителят на Българската патриаршия в Букурещ архимандрит д-р Виктор Мутафов.
Визитата е поредната дейност в последователната политика на Деян Димитров за реализиране на Плана за съвместни дейности на областните управители от Северна централна България за развитие на туризма в региона и привличане на румънски туристи в областта ни, уточняват от пресцентъра на областната администрация.
Гостите бяха изключително впечатлени от богатото културно-историческо наследство в Лудогорието и увериха Деян Димитров, че ще популяризират региона ни като туристическа дестинация за културен туризъм. Като начало ще бъдат пуснати видеоклипове, представящи туристически обекти в областта ни на видеостена в посолството и ще бъдат разпространени информационни материали сред румънски туроператори.
Геарги Воденски отбеляза интересния факт, че немалко чуждестранни футболисти от ПФК „Лудогорец 1945“ и техните семейства получават визи за България от консулската служба към българското посолство в Букурещ.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.