България призна Гуайдо за временен президент на Венецуела

Съветът за сигурността при Министерския съвет излезе с позиция, че България изразява подкрепа за партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават председателя на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо като временно президент  на страната.

Това съобщи правителствената пресслужба след извънредното заседание на съвета, председателстван от премиера Бойко Борисов. В него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента.

„Република България изразява своята солидарност към всички граждани на Венецуела, както и към гражданите на държавите членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, предимно от Испания и Португалия – страни, които са надеждни партньори на България, за което има редица примери, като последният за това е подкрепата им за българската позиция в защита на българските превозвачи и транспортни работници“, се казва още в позицията на Съвета за сигурността.

Документът беше подкрепен от всички членове на Съвета с изключение на представителите на президента.

/e-Razgrad/ 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.