Муратоглу: Григор Димитров трябва да чака шанса си след оттеглянето на големите

Григор Димитров ще трябва да изчака своите възможности за голям успех в тениса след оттеглянето на тримата големи, заяви треньорът Патрик Муратоглу. Според него в момента е изключително трудно да се пробие хегемонията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Той посочи, че от 2006 г. насам само седем различни тенисисти са печелили турнири от Шлема, а Федерер, Надал и Джокович държат огромна част от титлите.

“Григор трябва да играе във време, в уникално време в историята на тениса, в което има доминация на трима шампиони. До момента той не е успял да се справи, но ще има възможности, след като те се оттеглят, и той ще трябва да се възползва”, каза Муратоглу, който е работил с българина.

“Спечелването на титла от Големия шлем е нещо значимо. Може да изглежда лесно, но в тениса това е най-трудното нещо”, каза Муратоглу, цитиран от “Тенис уърлд”.

Най-силното представяне на Димитров в Големия шлем са полуфиналите от “Уимбълдън” през 2014 г. и Australian Open през 2017 г. Този сезон той отпадна в осминафиналите в Мелбърн.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.