Бойко Борисов отстъпи, ГЕРБ връща преференциалния вот, обеща нова ЦИК

ПП ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ Георги Марков. „Преференциите остават”, заяви Марков в присъствието на председателя на партията и министър-председател Бойко Борисов.

„След 3 месеца предстоят поредните евроизбори – много важни за Европа и за България. Идеята на ГЕРБ е основната тематика в тази предизборна тематика да бъде каква Европа искаме и каква България в нея. Затова не искаме този успех да се подменя с промените в изборното законодателство. ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2,5 млн. български избиратели”, обясни Георги Марков.

„Ние считаме, че не може да има избори в България по сегашната пропорционална изборна система, която ни обрича на вечни коалиции”, каза той и добави, че другите политически групи ги гони страхът, защото при мажоритарни избори ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство.

На брифинга в централата на партията от ГЕРБ съобщиха, че ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия. „Ние още не сме преглътнали „Костинброд”, каза още Марков и добави, че никъде по света не се провежда машинно гласуване. „Вървим към Европа. Не може да вървим към еврото, а да въвеждаме машинно гласуване, което го няма никъде по Европа”, отсече още Марков. От своя страна Бойко Борисов каза, че когато е имал нужда от ДПС, винаги е излизал и им благодарял. Когато съм искал официална подкрепа от ДПС съм казвал публично „благодаря”, подчерта Борисов.

„Щом искаме да сме управляваща коалиция, тогава всички трябва да идват на работа и няма да се налага да търсим друга подкрепа”, каза още Борисов и съобщи, че във вторник е извикал Обединени патриоти на среща.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.