Божидарка Златарева представи третата си книга

Публицистът и краевед Божидарка Златарева – носителка на две общински награди – „Никола Икономов” и „Златен Пегас”, представи в зала „Изкуство” на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” третата си книга „Разград и автентичната сага на времето”, съобщиха от пресцентъра на местната администрация .

Пред почитателите на творчеството си Божидарка Златарева сподели болката си, че даровитите млади хора на Разград напускат града и апелира да се търсят начини да им се вдъхва местен патриотизъм. Тя изказа своята благодарност към хората, които са спомогнали книгата да бъде издадена: Галина Матева – набрала текстовете на компютъра; Галя Ралева – оформила материалите в сборник; главния редактор на в. „Екип 7” Митко Ханчев – написал анотацията към книгата; предприемача Никола Николов, спонсорирал издаването на книгата.

Тя е в две части: първата включва очерци и статии, писани по време на пандемията, а втората – събития и размисли, за които са писали някогашните вестници, излизали в Разград за всеки ден от различните години.

В приветствието си към авторката зам.-кметът Добрин Добрев изрази задоволство, че след две години пандемия отново в храма на книгата в Разград са се събрали толкова хора да се насладят на творчеството на любим автор. Добрев поздрави Божидарка Златарева за това, че, вдъхновена от разградските възрожденци, е създала поредното бижу от писано слово, пропито с родолюбиви чувства и й пожела здраве и нови творчески постижения, на които всички да се наслаждаваме.

Поздравления към авторката отправиха и Никола Николов, Митко Ханчев, дългогодишната приятелка на Божидарка Златарева – Теменуга Иванова и други нейни приятели и почитатели.

За отличното настроение в зала „Изкуство” се погрижиха две възпитанички на Галина Героева от Музикалната школа към читалище ”Развитие” Славена Петкова и Дерия Генджева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.