Безплатни очни прегледи за пенсионери

Община Разград в партньорство с д-р Мартин Литев организира безплатни очни прегледи за пенсионери, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Предложението на лекаря идва след успешната реализация на съвместна инициатива на Очна клиника „Св. Петка“ – Варна, Българската асоциация „Диабет“ и „Bayer Healthcare“ за безплатни очни прегледи на пациенти с диабет, членове на Асоциацията. Презноември членовете на сдружение „Диабет“ – Разград се включиха в безплатните прегледи.

Д-р Литев предложи на местната управа безплатните профилактични прегледи да продължат и да достигнат до най-уязвимата социална група – пациенти на пенсионна възраст. Така ще се осигури навременна и ефективна диагностика както на диабетните усложнения, така и на възрастовообусловената макулна дегенерация сред пациентите, членуващи в пенсионерските клубове – аргументира се специалистът. Община Разград адмирира и подкрепя неговата инициатива и призовава възрастните хора с диабет, членуващи в пенсионерските клубове от общината и Съюза на хората с увреждания да се включат в безплатните прегледи. Те могат да се запишат на тел. 0898 626 449 – Иванка Петкова и 0895 561 967 – Иванка Добрева. Прегледите се извършват в Очен комплекс д-р Ангелина Миткова – Разград с най-новата съвременна специализирана апаратура по метода на оптичната кохерентна томография.

/e-Razgrad/

Hits: 101

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.