Апокалипсис в Тайван: Огромен мост се срути, издирват хора под отломките

Мост се срути в североизточен Тайван, като загиналите са двама, а 12 други са пострадали.

Нараняванията са вследствие на падането му върху риболовни лодки и бензинов танкер, акостирали под него.

Драматични изображения показаха момента, в който 140-метровият мост с една арка се срутва в Нанфангао, на източния бряг на Тайван, с малко рибарско пристанище.

На изображенията пътят пропада върху поне три рибарски лодки отдолу, последвани от бензиновият танкер. По-късно танкерът избухва в пламъци, изпращайки гъст черен дим във въздуха.

Реклама:

Местни служители на пожарната казаха, че водачът на бензиновия танкер е сред отведените в болница.

Президентът Цай Инуън заяви, че е започнала спасителна операция за издирване на още ранени или изчезнали хора.

Хеликоптер на военновъздушните сили, риболовни кораби и повече от 60 военнослужещи, включително водолази, претърсваха за възможни жертви

Смята се, че 6 души са хванати в капан на една от лодките, съобщи Националната противопожарна агенция.Сред хоспитализираните има филипинци и индонезийци. Хора от двете страни редовно обслужват регистрирани в Тайван лодки.

Мостът е туристическа атракция. Той е открит през 1998 г. и е построен, за да замени по-нисък мост, който не позволявал на големи риболовни кораби да преминават отдолу.

Според компанията, проектирала високият 18 метра мост, „MAA Consultant“, това е единственият мост с една арка в Тайван, поддържан от кабели и вторият едноарков мост с кабели в света.

В понеделник вечер Тайван беше поразен от тайфун, донесъл силни дъждове и ветрове на части от източния бряг. Но по времето на срутването на моста времето е било хубаво.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.