Александър Томов е седмият носител на наградата „Димитър Ненов“

Александър Томов е носител на наградата „Димитър Ненов“ от седмия Международен конкурс за млади пианисти в Разград. Наградата е за най-добро изпълнение на творба на големия български композитор.

Председател на петчленното жури бе проф. Пламен  Джуров. Първо място журито отреди на Николай Маринов. С второ място беше отличена Дарина Дикова, а трета награда журито присъди на Карла Згойфо от Италия.

Маестро Джуров обяви, че решението е единодушно – заради високото професионално ниво на всички участници. Той благодари и специално на оркестъра, защото „едно от тайнствата на този конкурс е именно изпълнението с оркестър“.

Награждаването и галаконцертът на лауреатите на конкурса се състояха снощи в залата на Разградската филхармония. „Нека житейският ви и творчески път да имат такава светла диря, каквато имаше бележитият ни съгражданин Димитър Ненов, а животът ви да бъде хармоничен като симфоничното изкуство“, пожела в приветствието си към участниците зам.-кметът на Разград Добрин Добрев, а на журито благодари за търпението, труда и оценките. Добрин Добрев честити и 100-годишнината от основаването на Разградския симфоничен оркестър, отбелязана по време на международния конкурс за млади пианисти.

Международният конкурс за млади пианисти беше организиран от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов” към Театрално-музикалния център, Община Разград, Регионалния исторически музей с къща музей „Димитър Ненов” и Министерството на културата. Тази година в него участваха девет таланти от България, Италия и Гърция.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.