Александър Томов е седмият носител на наградата „Димитър Ненов“

Александър Томов е носител на наградата „Димитър Ненов“ от седмия Международен конкурс за млади пианисти в Разград. Наградата е за най-добро изпълнение на творба на големия български композитор.

Председател на петчленното жури бе проф. Пламен  Джуров. Първо място журито отреди на Николай Маринов. С второ място беше отличена Дарина Дикова, а трета награда журито присъди на Карла Згойфо от Италия.

Маестро Джуров обяви, че решението е единодушно – заради високото професионално ниво на всички участници. Той благодари и специално на оркестъра, защото „едно от тайнствата на този конкурс е именно изпълнението с оркестър“.

Награждаването и галаконцертът на лауреатите на конкурса се състояха снощи в залата на Разградската филхармония. „Нека житейският ви и творчески път да имат такава светла диря, каквато имаше бележитият ни съгражданин Димитър Ненов, а животът ви да бъде хармоничен като симфоничното изкуство“, пожела в приветствието си към участниците зам.-кметът на Разград Добрин Добрев, а на журито благодари за търпението, труда и оценките. Добрин Добрев честити и 100-годишнината от основаването на Разградския симфоничен оркестър, отбелязана по време на международния конкурс за млади пианисти.

Реклама:

Международният конкурс за млади пианисти беше организиран от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов” към Театрално-музикалния център, Община Разград, Регионалния исторически музей с къща музей „Димитър Ненов” и Министерството на културата. Тази година в него участваха девет таланти от България, Италия и Гърция.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.