Австралия посреща Великден с нула случаи на COVID-19

МНОГО ОТ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ПРАЗНУВАТ НА ПЛАЖА

Австралийците отбелязват католическия Великден с относително малко ограничения, в момент, когато в страната няма данни за заразени с коронавируса, предаде Ройтерс, цитирани от БГНЕС.

Малкото огнище в щата Куинсланд е регистрирало само един случай на заразяване през последните три дни. В щата са въведени най-строгите ограничения на обществените събирания.

На други места австралийците се събираха по плажовете, като използваха топлото време в много части на страната. Други се срещнаха със семействата си, за разлика от предишния Великден, преминал в условията на национален локдаун.

Много страни наложиха нови локдауни или ограничения на църковните служби на големия християнски празник, но църквите в Австралия бяха отворени и мнозина вярващи ги посещаваха. 12 милиона австралийци, или 86 на сто от религиозните жители на страната, се самоопределят като християни, припомня Ройтерс.

Реклама:


Австралия е една от държавите с най-големи успехи в борбата с пандемията. Чрез бързо въвеждане на локдауни, затваряне на граници и експедитивно проследяване случаите на зараза бяха ограничени до малко над 29 300, а жертвите са 909.

Здравният министър Грег Хънт заяви, че се очаква до октомври всички австралийци да получат възможност да се ваксинират.

Dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *