Класически „Лудогорец“ на  „Герена“

„Лудогорец“ победи рекордно на „Герена“ – 3:0, и дръпна уверено на върха в Първа лига – 9 точки пред „Локо“ (Пд) и цели 14 пред ЦСКА. Герой за Орлите бе Каули Оливейра, отчел се с два гола, а първият в мача бе дело на Клаудиу Кешерю. Това бе пета поредна победа на разградчани над „сините“, които направиха подарък на своя собственик Кирил Домусчиев, който навърши 52 години.

Валдас Дамбраускас имаше огромни проблеми със своя състав, като наказани бяха Алекс Сантана и Драгош Григоре. Капитанът Светослав Дяков, който доста време лекуваше контузия, пък влезе в групата. Там бе и юношата Иван Йорданов.

„Лудогорец“ започна надъхано, като още в 3-аа минута Вандерсон намери Десподов, който се бе озовал на върха на атаката, но стреля слабо с левия крак. Разградчани поведоха в 8-та минута. Тогава Бърнард Текпетей намери с чудесен дълъг пас Кирил Десподов, който финтира майсторски Рерас, топката стигна до Клаудиу Кешерю. Румънецът излъга Живко Атанасов и технично с десния крак отбеляза за 1:0. Това бе негов 16-и гол от началото на сезона. След само 180 секунди „Лудогорец“ стигна до второ попадение. Каули изведе Текпетей отляво, той потърси Вандерсон, който леко отклони за Каули и халфът с мощна тупалка не остави шансове на Микулич – 2:0.

Втората част започна с удар на Здравко Димитров след пробив отдясно, който обаче бе спасен от Кахлина. След това пък Билал Бари се озова напълно непокрит, но опитът му за удар се провали. В 65-та минута след отлична контраатака пред резервата Андриан Краев се откри възможност да стреля, но след рикошет топката не намери целта. Интригата в срещата приключи в 78-та минута. Тогава след много силна контраатака Вандерсон изведе Ману срещу Микулич. Хърватинът изби удара му, но право на главата на Каули, който на празна врата отбеляза втория си гол в мача и трети за „Лудогорец“. В самия край на срещата Микулич предотврати четвърто попадение след удар на Кирил Десподов, който бе на чиста позиция.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.