БСП: Победихме ГЕРБ в Разград, на останалите места се сблъскахме с местния феномен Гюнай Хюсмен

Победихме на евроизборите ГЕРБ в Разград, обявиха на специална пресконференция общинският лидер на БСП Добрин Добрев и общинският съветник Стоян Димитров. „В градските секции имаме със 121 гласа повече от управляващите /2094 срещу 1973/. По-силни сме в 22 от 41 градски секции и в селата Гецово, Осенец, Дряновец, Балкански, Островче, Черковна, Пороище и Благоево. А това ни мотивира да формулираме точно целите си за местните избори през есента – кмет на Община Разград и по-голям брой общински съветници“, посочи Добрев.

На останалите места управляващите имат превес, но внушителната разлика в полза на ГЕРБ Стоян Димитров обясни с „работата и усилията ма местния феномен Гюнай Хюсмен”. В двете секции в  Ясеновец резултатът е 156 към 6 и 159 към 4. В Дянково – 55/15; 65/4; 83/7, в Киченица е 69/9, и даже в Мортагоново – 52/7. „ В Исперихско стореното от областния управител е повече от очевидно – немислими без неговата намеса 2870 гласа за ГЕРБ. „Там, където хората сами определят избора си, те не подкрепят ГЕРБ”, категоричен бе Стоян Димитров.

Общинският съветник смята, че сегашните резултати на ГЕБР в национален мащаб се дължат на премиера Бойко Борисов, но в Разградсдко хората все по-отчетливо усещат лошото управление на община Разград и в частност – на областния партиен лидер и кмет на града д-р Валентин Василев с конкретни негови грешни решения: концесията на „Лудогорец Арена”, чистотата на въздуха, привличането на инвеститори, поддържането на комунално-битовото стопанство, поставянето на бракуваните чимове на стадиона в тревните площи на облагородявания в момента с евросредства жк „Орел“.

За последното Стоян Димитро уточни, че предстои да проучат дали стореното не попада при текстове от Наказателния кодекс и ако е така – да сезират съответните институции

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.