18 младежи работиха като „експерти по европроекти” в Областния информационен център

Осемнадесет младежи „работиха” в Областния информационен център – Разград в рамките на 22-то издание „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт – България.
Екипът на Центъра, заедно със зам.-кмета на Разград Зорница Евгениева, отговарящ за проектната дейност, посрещна Наталия Василева, Валентин Русев, Кадер Изет и Шенай Хюсеин от Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев”, дванайсетокласниците Кристина Стоянова, Рая Ганева, Явор Данаилов, Дамяна Георгиева и Ирена Стоянова от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, единайсетокласниците Маргарита Цонева, Татяна Вълчева, Ниляй Ахмед и Илияна Христова от ПГИ „Робер Шуман”, осмокласниците Мерт Нухредин и Николета Николова от ППМГ „Акад. Никола Обрешков”, осмоклосникът Керем Жерфиев и деветокласникът Сали Сали от НПТГ„Шандор Петьофи”, както и единайсетокласничката Деница Славова от Варненската търговска гимназия „Георги С. Раковски”, които бяха за един ден експерти по европейски програми и проекти.
След представянето си, участниците споделиха своите намерения за професионално развитие и образование и опита от участието си в практики по Програма „Еразъм +” в чужбина. Младежите се запознаха със съдържанието на Единния портал на еврофондовете в България www.eufunds.bg, Секцията на ОИЦ – Разград в портала, с начина за разработване, подаване и отчитане на европроекти, научиха практически подробности свързани с проeктната дейност.
Накрая всички получиха сертификати за участието си в кампанията и изтъкнаха, че престоят им в ОИЦ – Разград е бил много полезен и имат желание да участват в инициативите на ОИЦ и в бъдеще.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.