Засаждат 20 фиданки край зала „Абритус“

След атрактивното състезание по народна топка, част от Националната кампания срещу насилието над и между деца, Община Разград се включва и в още едно от събитията, които Държавната агенция за закрила на детето  организира – „Бъди смел, бъди добър!“.

В сряда, 23 октомври, от 14.00 ч. 20 деца с помощта на служители от Общината ще засадят 20 фиданки – кестен и ясен – в района на спортна зала „Абритус“. Децата са от първи и втори клас от най-близките основни училища „ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Васил Левски“.

Основната цел на кампанията „Бъди смел, бъди добър!“ е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

Част от кампанията е и разпространяването на видеопослания от известни личности към деца за вредата от насилието, за негативните последствия от проявена агресия, за важността на добротата, за онлайн безопасността, за спорта и изкуството. В посланията се включват олимпийски, световни и европейски шампиони, сред които Ивет Горанова, Боряна Калейн, Кимия Ализаде, Станимира Петрова, Мико Кузманов и др.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.