Символичен жест за връзката между изкуството и политическата воля за положителни промени в Разградския край

В щаба на „ДПС – Ново начало“ в Разград се състоя значимо събитие, обединяващо изкуството и политическия стремеж за развитие на региона.

Известният разградски художник Орхан Исмаил подари своя картина на водача на листата на „ДПС – Ново начало“ за област Разград Севджан Съдкъев.

Творбата изобразява вдъхновяващ пейзаж с макове, които даровитият майстор на четката Орхан Исмаил е съзерцавал в сърцето на Лудогорието, около родния си град Исперих. Маковете, символ на надеждата и устойчивостта, отразяват не само природната красота на региона, но и упорития дух на неговите жители. Севджан Съдкъев, който води листата на „ДПС – Ново начало“ с номер 8 в бюлетината за гласуване на предстоящия вот, прие подаръка с голяма благодарност, подчертавайки значимостта на момента.

Числото 8, под което преминава кампанията на „ДПС – Ново начало“ в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., носи дълбока символика – то представлява безкрайност, хармония и баланс, а в контекста на политическата платформа е признак за нови възможности и началото на един по-успешен път за жителите на региона, което напълно съответства на политическа визия за бъдещето на област Разград.

Картината на Орхан Исмаил, подарена именно в този специален ключов момент, е не просто знак на уважение, а е още едно доказателство за силната връзка между културата, традициите и стремежа към ново начало в Лудогорието, което Съдкъев и неговият екип се ангажират да съхранят и развият. Милият жест ясно демонстрира връзката между изкуството и политическата воля на „ДПС – Ново начало“ за положителни промени в Разградския край, а картината – като носител на тази идея – подчертава важността на културата в социално-политическия контекст на региона.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.