Започна ремонтът на Ученическото общежитие

Започна основен ремонтът на сградите и внедряване на мерки за енергийна ефективност в Ученическото общежитие в Разград, съобщиха от пресслужбата на на местната администрация.

Това е вторият проект по Националния план за възстановяване и развитие, който Община Разград стартира. Първият също е насочен към младите хора в града – изграждане на Младежки център в бившия Междучилищен център. Проектът не предвижда конструктивни промени.

Дейностите започнаха с поставяне на външна изолация на стените на петте самостоятелни блока, които имат функционална връзка помежду си и са с разгъната застроена площ общо 12 885 кв.м.

Предвижда подмяна на дограма, топлоизолация и на пода, и на покрива, където ще се монтират 216 фотоволтаични панела, свързани с  фотоволтаична централа. Ще бъде изградена и външна евакуационна стълба. Два от съществуващите асансьори ще бъдат подменени. Ще се монтират 3 платформи за хора в неравностойно положение, както и спални за хора в инвалидни колички, с достъпни санитарни помещения. В блокове „Б“ и „В“ ще след ремонта две зали и ще се превърнат в мултимедийни.

Ремонтът започват след проведена обществена поръчка, договарът с фирмата изпълнител е за 5 229 383 лв. Срокът за изпълнение е 300 дни от подписването на протокола за откриване на строителна площадка.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.