120 души в парка за Световния ден на ходенето

120 разградчани – от малки деца с колички, заедно с родителите си, до хора в пенсионна възраст – участваха днес в традиционното за града ни събитие, посветено на Световния ден на ходенето.

То бе организирано от Спортен клуб „Спорт за всички” с председател Здравко Душков и подкрепено финансово от Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Предвидени бяха две прояви на двигателна активност – момчета от 1 до 5 клас стреляха с топка по малка футболна врата, а останалите участници преминаха по двукилометров или трикилометров пешеходен маршрут, тръгвайки от Ронда, над Пантеона и по алеите на парка.

Първите трима във всяка възрастова група,  участвали във футболното предизвикателство, получиха медали и фланелки с логото на Световния ден на ходенето, класираният на четвърто място – фланелка.

Всички участваха в томбола, в която наградите бяха 60. Най-голямата награда – куфар за дълго пътуване – бе спечелена от 15-годишен ученик. Наградите – раници, фланелки, футболна топка и други – бяха изтеглени от един от най-малките участници, само една – часовник с логото на футболния клуб „Лудогорец” – от легендата на клуба и настоящ технически директор Козмин Моци, който участва в проявата заедно със съпругата и дъщеря си.

Наградите бяха осигурени от Българска федерация Спорт за всички и Община Разград.

На всички деца Здравко Душков подари и магнитчета с образите на Васил Левски и Христо Ботев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.