Откриха новата академична учебна година във Филиал Разград на Русенския университет, абсолвентите получиха дипломите си

Новата академична учебната година във Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ бе открите официално на тържествена церемония.

В поздравлението си към студентите проф. д.н. Станка Дамянова приветства първокурсниците и ги увери, че стават част от един значим и престижен университет, който ще предложи качествено обучение, научно израстване и много други възможности. Филиалът работи и обучава във важни за икономиката направления: химични технологии, биотехнологии и хранителни технологии.

Кметът на Разград Добрин Добрев и зам.-областният управител Надя Йорданова бяха гост на представянето на на „Випуск 2024“ и връчиха част от дипломите на абсолвентите. В приветствието си Добрин Добрев заяви, че „… за Разград това учебно заведение значи много, тъй като нарежда столицата на Лудогорието сред градовете в България с академична общност. Фактът, че немалка част от местния бизнес присъства на дипломирането говори много за връзките на Филиала с местния бизнес и производство и за качеството на учебния процес тук“,  каза кметът. На завършващите студенти той пожела попътен вятър в професионалната реализация, да са много здрави и успешни и да намират удовлетвореност в работата си в нашия град.

Зам.-областният управител Надя Йорданова поздрави завършващите, като отправи към тях пожелание да надградят наученото и да се реализират успешно и им пожелае знанията и уменията които притежават, да са в полза за развитието на нашия регион.

По традиция преди получаването на дипломите си новите бакалаври и магистри /общо 56 цуши/ засадиха Дърво на випуска. Тази година е конски кестен – защитен растителен вид и има приложение в народната медицина.

Магистрите и тази година отправиха своето послание към студентите и преподавателите, което ще бъде съхранено в „Капсулата на времето“. Приветствието бе прочетено от един от отличниците на випуска – Мелани Якимова, специалност „Фармацевтични и хранителни биотехнологии“.

Официални гости на дипломирането им бяха още: доц. д-р Калоян Стоянов – декан и доц. д-р Тодор Деликостов зам.-декан на Аграрно-индустриалния факултет на Русенския университет, Мая Иванова от „Антибиотик“ АД, ръководител „Човешки ресурси“ от „Балканфарма“ АД и Сениха Хасан от  „Амета холдинг“ АД.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.