Доброволци събраха над 45 тона  боклуци в Разградско

В рамките на 12-то издание на националната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“, разширена и насочена тази година към почистване на замърсени територии и водни обекти в цяла България, се включиха близо 1500 доброволци.

До 14.30 часа в съботния бяха събрани и депонирани 41,68 тона отпадъци. Цифрата обаче ще бъде по-голяма след сумирането на окончателните данни за събраните боклуци, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

А служители на областната администрация още в петъчния късен следобед почистваха в района на втория язовир в местността Пчелина. В съботата те почистиха около собствените си домове и така се включиха и в масовото чистене в един и същи ден с останалите доброволци в страната.

Кметът на Разград Добрин Добрев, зам.-кметът Полина Иванова и служители в общинска администрация /част от тях – с децата си/ също участваха в кампанията „Да изчистим България заедно”. От сборния пункт на кръстовището на ул. „Перистър” и ул. „Кресна” до началото на жк „Орел“ те събраха три това боклуци покрай околовръстния път бяха събрани над 3 кубика отпадъци. Откриха и над 10 автомобилни гуми.

От началото на „Да изчистим България заедно“ инициативата е обединила над 3 милиона доброволци, които са събрали около 100 хиляди тона отпадъци и са почистили близо 28 800 нерегламентирани сметища в страната.

Инициативата не само поставя акцент върху физическото почистване на замърсени райони, но също така има за цел да промени нагласите и да вдъхнови хората да поемат лична отговорност за опазването на околната среда.

е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.