Кметът провери ремонта на ул. „Странджа“

Кметът на Разград Добрин Добрев извърши оглед на работата по ремонта на третия, последен досега неремонтиран участък от една от основните пътни артерии в Разград – ул. „Странджа“ , съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

На този етап са оформени почти 100% от бордюрите, като остава само последният участък – между „Априлско въстание“ и „Велес“. Започнало е и реденето на павета на тротоарите, като тази дейност се съобразява със съществуващата инфраструктура, включително дърветата, както и, доколкото е възможно, с желанията  на живеещите в района. По-голямата част от тротоарите ще е от павета, бетон ще се излива пред съществуващите гаражи, а в участъка към ул. „Велес“ ще има плочи.

При обхода на участъка в ремонт и в разговор с ръководителя на обекта Злати Златев и с живеещи в района граждани Добрин Добрев се увери, че работата върви по график и се очаква да приключи в срок през септември.

От пресслужбата на администрацията припомнят, че ремонтът на участъка от ул. „Странджа“ между Грънчарския трап и кръстовището с „Априлско въстание“ е първият проект на Община Разград по Инвестиционната програма за общински проекти в Закона за държавния бюджет за 2024 г., по който стартираха строително-ремонтни работи. Обществената поръчка е за 919 621 лв. без ДДС.

Дължината на пътното платно, което се ремонтира, е 647,93 м. Освен ремонт и изграждане на тротоари проектното решение предвижда рехабилитация на съществуващата настилка, като се положи един пласт от 4 см плътен асфалтобетон и изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон с минимална дебелина 4 см. Ремонтът включва и подмяна на уличните лампи с LED-осветление.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.