Откриха тяло до склада за фойерверки в Елин Пелин

В близост до входа на склада за фойерверки в Елин Пелин се вижда тяло, което ще бъде изнесено. Това е последната информация, която служебният министър Калин Стоянов даде след взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин.

Това е третата жертва на пагубните взривове в складовете за фойерверки в Елин Пелин, които станаха в четвъртък.

По думите му още един човек остава в неизвестност. „Най-вероятно той се е намира в помещението, от което са започнали взривовете, където всичко е разрушено. Аз видях с очите си, че дебели стени и бетонови плочи са изхвърчали на 3-4 до 10 метра настрани след взривовете. Мобилните телефони на двамата изчезнали според клетките на мобилните оператори се намират в обсега на изгорелите складове. Няма как някой някъде да се е скрил след всичко, което се случи“, допълни той.

„Стеснихме целия кръг от хора, които са били там – има двама свидетели очевидци – охраната, който е извел доц. Шишков и дъщеря му, и още едно младо момче – късметлия, който е бил на произшествието, и в продължение на 20 минути е бил вътре, докато се е развивал пожара. Момчето каза, че първоначално е влязъл в един микробус, за да се скрие. Колата се е запалила впоследствие, а момчето е избягало под оградата, спира случаен автомобил, който го закарва до гарата, откъдето се обажда на майка си. Тя идва да го вземе, той се прибира вкъщи, и малко безотговорно просто си пуска телевизора. А ние през това време се опитваме да разберем кой е бил по това време в склада. Все пак родителите на момчето са могли да проявят отговорност и да ни потърсят, а момчето трябваше да остане тук и да съдейства на властите”, допълни вътрешният министър.

Припомняме, че при инцидента в складовете край Елин Пелин в четвъртък вечерта (25 юли) пострадаха тежко двама души – баща и дъщеря, които по-късно починаха. В петък стана ясно, че е починал доц. Петър Шишков – преподавател в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. От УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” съобщиха в събота, че е починала и младата жена, която беше приета в болницата след инцидента.

Dariknews.bg

Hits: 45

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.