„Лудогорец“ оцеля в Грузия и се изправя срещу „Динамо“ – Минск

„Лудогорец“ се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще се изправи срещу първенеца на Беларус „Динамо“ – Минск.

Това стана факт след много мъки в Батуми, където местният „Динамо“ победи с недостатъчното 1:0 родния първенец. Грузинците направиха вихрени първи 20 минути, в които вкараха гол, отбелязаха още един, който бе отменен, а удариха и греда. Страничният стълб помогна още веднъж на Серджио Падт, който направи много силен мач.

Треньорът на Орлите Георги Дерменджиев направи три промени в своя състав за разлика от първия мач. Изненадващо вместо Оливие Вердон излезе бившият бранител на Левски Ноа Сонко Сундберг. Антон Недялков, който напусна с контузия в аддуктора в първия мач с грузинците, бе заменен от Сон, а Якуб Пьотровски излезе вместо Тодор Неделев. Полякът, който действаше пред Педро Нареси и Ивайло Чочев, беше и с капитанската лента. В групата бе и Квадво Дуа, който се присъедини последен към своите съотборниците заради ангажиментите си на Евро 2024 с екипа на Швейцария.

„Динамо“ поведе още в 3-та минута. Диниш Алмейда не се намеси добре след центриране отдясно, като заложи топката на Мамучвашили. Грузинецът стреля мощно, топката рикошира в Алмейда и влезе в мрежата на Серджио Падт, който не мръдна – 1:0 за домакините. „Лудогорец“ надигна глава чак в 21-та минута, когато Рик намери добре Текпетей в наказателното поле на „Динамо“, но мощният му удар на намери целта. В края на първата част Орлите бяха много близо до изравняване, след като Аслак Фон Витри центрира добре за Руан. Бразилецът стреля, но в напречната греда.

Отборът на Георги Дерменджиев започна по-добре втората част, като Текпетей и Рик пробваха своя мерник, но без да притеснят сериозно вратаря на домакините Рикардо Силва.

В последните секунди, недоволни от общия резултат, фенове на трибуните замеряха с различни предмети вратаря на „Лудогорец“.

/e-Razgrad/

Снимка: Ludogorets.com

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.