Жегата става още по-страшна, забраните остават

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд на места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, и градушки.

Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Ще се задържи много горещо с максимални температури между 38° и 43, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Заради високите температури и днес от 13:00 ч. до 21:00 ч. ще бъде ограничено движението за камиони над 20 тона по пътни участъци в 10 области в страната, сред които Разград, Шумен, Русе, Търговище и Силистра.

В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по пътяРусе – Разград в участъка от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти км.

На териториите на областите Шумен и Разград тежкотоварните превозни средства ще бъдат спирани за движение в участъка от път Русе – Шумен – Варна.

При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.