Поклон пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

Минути преди сирените за Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България завърши общоградското събитие, посветено на този повод, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

То се проведе пред паметника на великия български поет и революционер в Градския парк. Започна с изпълнение на химна на България от Младежкия духов оркестър към ЦРД. Стихове и песни, посветени на Ботев, изпълниха възпитаници на училището, носещо неговото име – СУ „Христо Ботев”. Представители на ръководството на училището първи поднесоха венец пред паметника. След тях своята почит отдадоха с венец кметът на Разград Добрин Добрев и председателя на Общинския съвет Галина Георгиева, а цветя – зам.-кметовете Полина Иванова и Зорница Евгениева, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Представители на други институции, учебни заведения, общински съветници, политически сили, кандидати за народни представители също поднесоха венци и цветя пред паметника. Всички останаха там, докато прозвучаха сирените в 12,00 ч., когато сведоха глави в памет на българските герои.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.