Тържествата за 24 май – пред паметника на учениците на Кирил и Методий на пл. „Възраждане“ и на пл. „Момина чешма“

ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ НА РАЗГРАДЧЦАНИ ЩЕ ПРЕМИНЕ ПО ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“

На площад „Възраждане“ започва в Разград 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от пресслужбата на мастната администрация. Заради спокойното придвижване на блоковете от училищата в Разград с кметска заповед е въведена временна организация за безопасност на движението.

Начало на празничната програма в 10.00 ч. в петък дава Химнът „Върви, народе възродени“ в изпълнението на хор „Железни струни“, а трима от 19-те „Отличници на Випуск 2024“ ще издигнат националния флаг. На площада ще се проведе и ритуалът по поднасяне на венци и цветя пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий.

В 10.30 ч. празнично шествие ще потегли към площад „Момина чешма“(Ларго) по пешеходната зона на бул. „България“.

От 11.00 ч. там ще се проведе церемонията по връчване на наградата на името на Никола Икономов. Номинациите са три – на ДТА“Лудогорче“ към Капанския ансамбъл, на поетесата Павлина Стаменова и на спортния експерт Николай Миланов. Предложенията ще бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет на 23 май.

На сцената до цветния герб на Разград ще бъдат връчени и още две награди: „Студент на годината“ и „Отличник на випуск 2024“.

След тържествените ритуали започва празничният концерт за жителите и гостите на Разград. Тази година той е на гостуващи изпълнители – Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

При лошо врече събитията, насрочени за площад „Момина чешма“, ще се проведат в залата на Общинския културен център.

/e-Razgrad/

Hits: 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.