Започна поредното „Еколято“

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим откри 26-то издание на „Еколято“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Пред децата, които участват в първата смяна, родители, учители и представители на ангажирани с добрата кауза институции от името на ръководството на Община Разград Хабибе Расим изрази удовлетворение, че с провеждането на подобни инициативи се дава възможност на децата на Разград да получават нови знания и умения, полезни за тяхното развитие и изграждане като личности, но и да се забавляват, да намират нови приятели.

Инициативата „Еколято“ е организирана от ЦУТНТ, финансира се от Община Разград по програма за екологично възпитание на децата. В нея децата се занимават с екологични дейности на открито, образователни дейности – беседи, предстнавяния, тренинги, среща с кариерен консултант, посещение на обекти с екологично и историческо значение, Лятна детска академия по безопасност, организирана от ОД на МВР. В „Еколято 2023“ участват 120 деца от 4 до 8 клас, разпределени в три смени, всяка от по две седмици.

След откриването на „Еколято“ Хабибе Расим и директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева връчиха наградите на победителите в 15-то издание на фотоконкурса „Живата природа“. В него участваха 37 млади фотографи със 127 творби, представители на 7 средни и 4 основни образователни институции в Разград и Исперих. Имената на победителите са публикувани на сайта на Община Разград в раздел „Образование“, секция ЦУТНТ. Те получиха награди и грамоти, а само грамоти бяха предвидени за още 10 участници, включени в изложбата, подредена пред Общинския културен център, както и за 9 ръководители на участници.

/e-Razgrad/

Hits: 134

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.