Празник за 120-годишнината на читалище ”Слънчев лъч” в Островче

В Островче празнуваха 120-годишнината на читалище ”Слънчев лъч”, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

„Това читалище е наистина слънчев лъч не само за жителите на селото, а и на общината. Поздравления за дейностите, които развивате като едно от най-дейните читалища в общината. Не само съхранявате българския дух и култура, но и носите съвременна информация на жителите на Островче. Бъдете здрави, с ентусиазъм пазете искрицата на просветлението в това село и все така успешно продължавайте да представяте читалището и Община Разград в България и по света”, каза в приветствието си към читалищните дейци зам.-кметът на Разград Добрин Добрев.

Приветствия отправиха и председателят на читалищното настоятелство Цена Трифонова и кметският наместник Лина Тодорова. Секретарят на читалището Хриска Гамишева обяви една от последните инициативи на читалището – възстановяване на чешмата Бежана в едноименната местност. Чешмата вече е възстановена, предстои подмяна на водопровода, обявена е дарителска сметка. Гамишева благодари и на ръководството на Община Разград за съпричастността към идеята.

В празничния концерт участваха: Детска танцова формация „Капанче” и Детска инструментална група към читалище ”Напредък” – Разград; малката певица Габриела Симеонова и Капанският ансамбъл.

Програмата завърши с кръшно хоро, на което се хванаха и голяма част от зрителите.

/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.