Навес за ламите в зоокъта

След сигнал от гражданин бе изграден навес в сектора на зоокъта, в който се отглеждат лами.

В огражденията  на ламите има покрито помещение, но в момента в него са изолирани новородено и неговата майка. Бебето е мъжко, родено е на 22 декември и е второто родено в разградския зоокът през 2020 г. Зам.-кметът Мирослав Грънчаров разпореди да бъде изграден навес, под който животните ще могат да се прибират, когато вали дъжд или сняг. Той е вече там, изграден за 2 дни.

От местната администрация припомнят, че в края на миналата година Община Разград получи лиценз от Министерството на околната среда и водите за следващите 5 години. В зоокъта са изградени нови клетки на лъвовете, разширени са огражденията за елените и ламите, като по този начин бяха изпълнени изискванията за необходима площ съобразно броя на животните. В част от клетките на лъвовете бе насипан пясък, поставени са и играчки за занимания. Бяха сключени договори с биолог и зооинженер, животните се наблюдават и от ветеринарен лекар. Над 100 са животните, отглеждани в зоокъта, близо 70 от тях са птици.

За общинското ръководство изключително важни са предложенията и сигналите на гражданите, както по тази, така и по други обществено значими теми.  Те могат да се подават чрез формата за подаване на сигнали най-долу вдясно на сайта на Община Разград, на мейла на местната управа: obshtina@razgrad.bg, на фейсбук страницата на Община Разград или на телефоните в указателя на администрацията.

Реклама:

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.