Болницата в Разград: Положението е сериозно, молим за подкрепа!

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Разград публикува на сайта на болницата призив за помощ за овладяване на кризата с COVID-19.

Ето пълния текст на призива:

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ призовава и моли всички лекари, които имат воля да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ.  Нужен ни е персонал за обезпечаване на сменния режим в ковид отделенията, за да можем да издържим на натиска върху болничната система.

Умоляваме лекарите от доболничната помощ, фелдшерите, медицинските сестри и санитарите, които искат да се включат в тази нелека битка в болнична среда, да помогнат.

Реклама:


Всички доброволци ще бъдат овъзмездени за труда, усилията си и добрата си воля. Ще бъдат обезпечени финансово и снабдени със защитни облекла.

Призоваваме още гражданите на региона да си наложат повече дисциплина и отговорност. Ако ковид досега ви се е струвал анонимен и безличен, вече той има име и лице – това на ваш близък, съсед или приятел.

Положението е критично и от всички нас зависи дали ще успеем да излезем от него и да го овладеем. За да дадем по-малко жертви!

/e-Razgrad/

2 Replies to “Болницата в Разград: Положението е сериозно, молим за подкрепа!”

  1. Трябва да се наложат спешно строги ограничителни мерки в областта за да се намали разпространението. Това е мярката за да няма блокиране работата на болниците в областта! Нито има от къде да дойдат доброволци, нито пък медицински персонал! Единственото решение е да се затворят до края на ноември ресторанти, заведения, училища, детски градини, бизнеси които не са структуроопределящи – строителство, шивашки, мебели и др. според необходимостта от потреблението им! Нека да си останат хората в домовете си поне до края на ноември!

    1. И да се срине Икономикат а ли? А тези хора какво ще ядат и кой ще им плаща сметките през това време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *