Болницата в Разград: Положението е сериозно, молим за подкрепа!

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Разград публикува на сайта на болницата призив за помощ за овладяване на кризата с COVID-19.

Ето пълния текст на призива:

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ призовава и моли всички лекари, които имат воля да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ.  Нужен ни е персонал за обезпечаване на сменния режим в ковид отделенията, за да можем да издържим на натиска върху болничната система.

Умоляваме лекарите от доболничната помощ, фелдшерите, медицинските сестри и санитарите, които искат да се включат в тази нелека битка в болнична среда, да помогнат.

Всички доброволци ще бъдат овъзмездени за труда, усилията си и добрата си воля. Ще бъдат обезпечени финансово и снабдени със защитни облекла.

Призоваваме още гражданите на региона да си наложат повече дисциплина и отговорност. Ако ковид досега ви се е струвал анонимен и безличен, вече той има име и лице – това на ваш близък, съсед или приятел.

Положението е критично и от всички нас зависи дали ще успеем да излезем от него и да го овладеем. За да дадем по-малко жертви!

/e-Razgrad/

Hits: 7

2 Replies to “Болницата в Разград: Положението е сериозно, молим за подкрепа!”

  1. Трябва да се наложат спешно строги ограничителни мерки в областта за да се намали разпространението. Това е мярката за да няма блокиране работата на болниците в областта! Нито има от къде да дойдат доброволци, нито пък медицински персонал! Единственото решение е да се затворят до края на ноември ресторанти, заведения, училища, детски градини, бизнеси които не са структуроопределящи – строителство, шивашки, мебели и др. според необходимостта от потреблението им! Нека да си останат хората в домовете си поне до края на ноември!

    1. И да се срине Икономикат а ли? А тези хора какво ще ядат и кой ще им плаща сметките през това време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.