84 на сто от делата в Районния съд в Исперих са решени в тримесечен срок

В Районния съд в Исперих 84 на сто от приключилите дела през 2020 година са решени в тримесечен срок от образуването им, отчита в годишния си доклад съдът.

Разгледани общо 1332 дела. Постановените осъдителни актове са 107. От тях девет дела са с произнесени осъдителни присъди и 98 са приключили с одобрени споразумения.

През годината е постигнато много добро изпълнение на служебните задължения от действащите съдебни състави, независимо от препятствия като обявеното извънредно положение и продължителната работа в намален състав, се посочва в обобщения доклад на председателя на съда Елица Бояджиева – Георгиева

Магистратите са удовлетворени от резултатите от въззивните проверки на крайните актове по делата, както и констатациите на въззивният съд при проведените ревизии, отчита още председателят на съда.

Реклама:

Благодарност е изказана към съдия Силвина Йовчева за поетият ангажимент за работа в съдебната институция и обезпечаване нормалното протичане на съдопроизводствената дейност в Районен съд – Исперих, както и към съдия Юлияна Цонева, която въпреки че е била най-натовареният състав на съда през изтеклата година, е успяла да разгледа и приключи бързо, срочно и компетентно възложените дела.

И тримата съдии, работещи в Районния съд в Исперих, са стимулирани и през 2021 година да продължат да изпълняват своите служебни задължения отговорно, професионално, срочно, компетентно и с грижа за правата и интересите на гражданите и институциите, с които съдът в Исперих взаимодейства ежедневно.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.