Наградиха победителите в конкурса „Живот без дрога“

На церемония в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ днес бяха наградени победителите в конкурса за плакат на тема „Живот без дрога“.

Целта на конкурса, който стартира през 2000 г., е да се осъществява превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите, да бъдат насочени младите хора към осмисляне на свободното им време с творчески и спортни изяви, вместо рисково поведение в обществото.

Събитието бе в навечерието на 5 юли – професионалния празник на служителите на МВР и 141-годишнината от създаването на Министерство на вътрешните работи.

В него взеха участие и старши комисар Ивайло Йовчев – директор на ОД на МВР – Разград, Тихомир Тодоров – окръжен прокурор, областният управител Гюнай Хюсмен, Добрин Добрев – зам.-кмет на община Разград, служители на МВР, общински съветници, участници в конкурса и техните преподаватели, журналисти и гости.

Наградените плакати са в две категории: изработени на компютър и рисувани на ръка.

Отличените в категория „Рисувани на ръка плакати“ са общо шест. На първо място е Константин Коцев –  X “в“ клас, НПТГ „Шандор Петьофи“, втори се нареждат Серай Касим и Илайда Огнянова – IX „а“ клас, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Самуил, а трета награда е присъдена на Алтай Кязим – X „а“ клас, ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих. Поощрителните награда в тази категория е за Виктория Борисова  и Кристиян Павлов от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих.

В категория „Изработени на компютър плакати“ първо място зае Пресиян Терзиев – XII клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Втора е Александра Иванова – XI клас в ПГ „Васил Левски“ – Исперих, а трета – Бейшан Яфес също от ПГ „Васил Левски“ – Исперих. Поощрителна награда в тази категория получи Наталия Христова от X “а“ клас в ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград.

Всички плакати, участвали в конкурса „Живот без дрога“, са подредени в изложба в Художествената галерия. Те ще могат да бъдат видени до 3 юли, като е предвидена възможност за откупки. Събраните средства от продажбата на творбите ще бъдат предоставени на три деца на загинали служители от ОД на МВР – Разград.

След церемонията по награждаването на победителите в конкурса, която се състоя на открито пред Художествената галерия, областният управител разгледа изложбата с плакатите, експонирана в галерията и направи дарение с лични средства, в подкрепа на каузата.

Г. Хюсмен пожела на младите таланти да продължават да развиват таланта си и да печелят още много отличия.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.