780 зрелостници на матура по време на COVID-19

ПРАЗНИ ЩЕ СА САМО ЗАЛИТЕ НА НПТГ „ШАНДОР ПЕТЬОФИ“ И ПГИ „РОБЕР ШУМАН“, ЗАРАДИ РЕМОНТИ В СГРАДИТЕ

839 момичета и момчета са заявили желание за явяване на зрелостния изпит по български език и литература в понеделник, първи юни, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. В изпитните стаи в 12 училища в областта ще влязат 779, останалите 60 или не са приключили учебната година, или имат слаба оценка и трябва да се явят на поправителни изпити или не са пожелали да положат изпита. Началото на изпита, решаващ за прием в университетите заради коронавируса тази година, е в 9 часа. Няма да има матури само в Механото и в Икономиката, защото в тези гимназии текат ремонти.

По думите на Ангел Петков, навсякъде е създадена е необходимата организация за безопасното протичане на изпитите при спазване на всички противоепидемични мерки. Във всяка от стаите ще има не повече от 10 зрелостници при спазване на необходимата дистанция от 1,5 метра между тях.

Всички зрелостници и квестори трябва да бъдат с предпазни маски, а на входовете на училищата и класните стаи са осигурени дезинфектанти. На входа медицински персонал ще мери температурата на зрелостниците. Ако тя се окаже висока, даденият ученик няма да бъде допуснат да влезе в залата и ще трябва да се яви на поправителната сесия през август-септември.

Училищата с два изхода, ще използват и двата. Полиция ще съблюдава спазването на социална дистанция между кандидатите, за да се избегне струпване в училищните дворове

Дванадесетокласниците ще получат своите дипломи до 26 юни.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.