7500 лева за талантите на Разград събра благотворителен пролетен бал

За трета поредна година, обединени, Сдружение „Лудогорие“- Разград, заедно с Ротари клуб, Лайънс клуб и Орденът на Тамплиерите организираха благотворителен пролетен бал в подкрепа на различни каузи на общностните в града.Този път балът, на който домакинстваше в комплекс „Лес“ Сдружение „Лудогорие“, бе под мотото „Децата – талантите на Разград“и събра 7500 лева.

Единодушното решение бе сумата да бъде преведена в сметката на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, от където парите ще бъдат разпределени сред талантливите деца в столицата на Лудогорието.

Гости на празника бяха приятели на разградските организации от Попово, Шумен и Русе, както и представители на Фондация „Америка за България“.

Участниците в бала бурно аплодираха част от децата, които ще подкрепят в творческото им развитие, те представиха на живо пред тях какво могат.

Че общността в Разград може и се обединява в подкрепа на безспорно общополезни каузи, бе включването в благотворителната инициатива на вратаря на футболния „Лудогорец“ Владо Стоянов, който обяви, че тази година клубът стартира кампания „Приятелство на живо“, чиято цел е децата да се запознават и сприятеляват не чрез компютрите и телефоните си, а чрез спорта. Владо подари на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ футболната топка, която преди това е била подарена на талантите в Детско-юношеската школа от батковците в първия отбор на „Лудогорец“. Днес, след края на поредния баскетболен турнир, представители на Обществения дарителски фона, на принципа „Предай нататък“, ще я подарят на момичетата и момчетата в глутницата на „Вълците“ – Разград. Вече се знае, че баскетболистите ще гостуват в сряда на връстниците на спортната база „Гнездо на орли“, ще се запознаят и ще си покажат едни на други някои от тайните на своя любим спорт. Вълчетата ще решат сами на кого след това да предат футболната топка. Идеята е, след като към каузата се присъединят още и още деца, да бъде изградена обща платформа, с чиято помощ всички те да се включват като доброволци в организацията и провеждането на различни спортни състезания и събития в града.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.