Момичета от цяла България могат да станат посланици за един ден

Британското посолство в София ще превърне няколко български момичета в посланици за един ден и тази година по повод Международния ден на жената 8-ми март. Крайният срок за участие в конкурса е 15 януари.

“Целта на инициативата е да окуражи момичета от цяла България да изразят своите възгледи по социални въпроси, които засягат всички нас. Втората цел е да e почерпят вдъхновение от дами лидери и представители на обществото, които вече правят това”, обясняват от посолството.

Победителките ще се срещнат с посланици на други държави в България и ръководителки на неправителствени организации. Миналата година в инициативата се включиха мисиите на Азербайджан, Бразилия, Хърватия, Финландия, Израел, Мароко, Холандия и Южна Африка.

 

Условията

Момичетата на възраст между 15 и 19 години трябва да отговорят с 200-250 думи (на български или на английски език) на въпроса:

Как бихте използвали силата си като личност и влиянието си като Посланик за един ден, за да постигнете положителна промяна в обществото?

“Бихме искали да насърчим момичета от различни социални групи да участват в конкурса и активно ще се насочим към училища от провинциални / необлагодетелствани райони, както и към момичета със специални нужди”, обясняват от посолството.

Формата за участие е Тук.

Dnevnik.bg

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.