60% от ТИР-овете с нарушения по пътищата – от скорост, през тахографи, до претоварване

Приключи организираната по линия на „ROADPOL“ операция „Товарни автомобили и автобуси“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В дните от 12 до 18 октомври приоритет бе контролът по спазване на максимално допустимата скорост, употреба на алкохол, проверка на тахографи, нарушения, свързани с опасни товари и заплатена такса за движение по пътната мрежа. В рамките на спецоперацията на територията на ОД на МВР – Разград са проверени 198 ТИР-а, от които 6 с чужда регистрация. При 111 от камионите са констатирани различни нарушения. Засечени са 70 нарушения на скоростните режими, един случай на употреба на алкохол, 4 тахографски нарушения, 7 нарушения, свързани с техническа неизправност на превозното средство и товара, както и 12 случая на камиони с нередовни документи. Заради неплатени глоби са отнети шест свидетелства за управление и са връчени четири електронни фиша. При 12 от общо 47 проверени автобуса са констатирани нарушения – 9 са превишили допустимата скорост на движение, трима превозвачи са били с неизрядни документи. Засечено е и тахографско нарушение.

787 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 12 до 18 октомври 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 657 фиша и 76 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен шофьор.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на едно моторно превозно средство –причината е неправоспособност на водача.

През изтеклата седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.