5 300 000 лева са укрити от продажбата на горива

5 300 000 лева, укрити от продажбата на горива – това е резултатът от извършената проверка на МВР на 143 бензиностанции, проведена след сигнали от Българската петролна и газова асоциация.

Това е успех. Малък е, но е успех. Това са 166 цистерни, а 5 милиона е 5 милиона литра, защото на всеки литър 1 лев е за държавата. Министерството на икономиката не е направило карти на тези обекти, сега МВР ще прави. Те са и опасни за хората. От миналата година може да има 100 обекта и още 200 нови такива. Но ние не ги знаем кои са. Има такива, които казваха, че са земеделски, сега се оказа, че не са. Вместо сега полицията да ги описва и проверява, трябваше да е по обратния ред. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия “Здравей, България” депутатът от “Обединени патриоти” Емил Димитров-Ревизоро. Според него е правилно да се каже, че контрабандата се овладява. По думите му от сенчестата икономиката са спечелени 1 милиард лева.

С 1 милиард може да си намериш кой да ти прокара закон и кой да ти спре закон. Можеш да платиш на данъчен, на митничар без да очерняш професията. Натискът е толкова голям. Служителите на границата казват: „Ако го проверя този, това ще ми е последния работен ден”, каза още Ревизоро.

Депутатът коментира и случая с откритото некачествено гориво в бензиностанции на Веселин Марешки. Той не се занимава с внос. Знам откъде зарежда горива. Те са му от качествени складове. Големите вериги са непрекъснато под контрол, коментира още депутатът. Емил Димитров заяви, че премиерът Бойко Борисов е прав да настоява за изсветляване на търговията с горива. Аз лично ще го подкрепя, но много бавно става, категоричен бе Ревизоро.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.