3500 лева от общинските съветници и депутат от ПП-ДБ за подготовката на Лъчезар Вълчев и Димана Захариева за международни турнири

Народният представител Антоанета Цонева и общинските съветници от коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ дариха общо 3500 лева лични средства на именитите разградски лекоатлети Лъчезар Вълчев и Димана Захариева. Това обяви на специална пресконференция Джипо Джипов.

Треньорът им в СКЛА „Лудогорец“ Красен Цонев обяви, че на Лъчезар му престои лагер в Италия за подготовка за Европейското в Рим. И коментира, че  талантливият му възпитаник има немалки шансове да участва на олимпиадата в Париж след няколко месеца. Но по-важната за него цел е предстоящото световно първенство в Перу да 20 години, защото пред Лъчо ще има перспектива да участва в поне още няколко олимпиади напред, предвид факта, че е още само на 19 години. Преди две години, две години по-малък от съперниците си, той бе десети, сега целта е медал.

Красен Цонев съобщи още една новина – Лъчезар е получил покани от няколко американски колежа да продължи образованието си там.

Треньорът изрази надежда разградският клуб най-сетне да има своя база за целогодишна подготовка. Водил е разговори с кмета Добрин Добрев и е предложи дори мястото – между комплекса за стрелба с лък и тенис-кортовете. И призова общинските съветници да го подкрепят за реализирането на този проект.

Мирослав Грънчаров мотивира решението за дарението с това, че всички виждат как дарени и досега суми се използват рационално и резултатите са видни от всички. На пресконференцията бе припомнено, че миналата година съветниците от ПП-ДБ дариха на Лъчезар част от своите възнаграждения за участието му в Световната гимназиада в Бразилия.

/e-Razgrad/

Hits: 406

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.