337 деца са приети в първи клас на първо класиране,  днес обявяват свободните места

След проведеното първо класиране 337 деца са приети в желаното училище в Разград, като 334 деца са приетите по своето първо желание, а три – по второ. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Днес в раздел „Свободни места“ на специализирания сайт за прием https://schoolrz.uslugi.io/ ще бъдат обявени свободните места за второ класиране за прием на деца в първи клас. Важно е родителите да се запознаят с броя на свободните места във всяко училище преди да направят регистрация на заявление.

Началната дата на отваряне на системата за желаещите да участват във второ класиране е 9 юни. В периода от 9:00 часа на 9 юни до 23:59 часа на 15 юни може да бъде извършено регистриране, редактиране или анулиране на заявления за прием.

Резултатите от второ класиране ще бъдат обявени на 16 юни 2023 г. Записването на класиралите се деца на второ класиране ще е в дните 19 – 22 юни в училището, в което са приети.

От Общината припомнят, че децата, които са регистрирани, но не са класирани на първо класиране, участват със същия регистрационен номер в следващите две класирания, като не е необходимо да се прави нова регистрация в електронната система. Заявленията могат да бъдат редактирани до затварянето на системата.

Деца, които са приети на първо класиране, но не са записани в съответното училище, автоматично отпадат от приетите, губят регистрационния си номер, с който са участвали в първо класиране и могат да кандидатстват отново за прием в следващите две класирания с ново заявление и нов регистрационен номер. Срокът за записване беше от 31 май 2023 г. до 6 юни 2023 г., съгласно графика на дейностите по приема на ученици в първи клас в общинските училища на територията на град Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 62

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.