300 участници в Деня на предизвикателството

Близо 300 души участваха в състезанията за Световния ден на предизвикателството в Разград, част от победителите получиха наградите си от зам.-кмета на Община Разград Хабибе Расим, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Тя поздрави участниците в инициативата и им пожела да продължат да приемат предизвикателства, свързани със спортната активност, за да са здрави и успешни.

Събитието бе в парка. То бе организирано от Община Разград със съдействието на Спортен клуб „Спорт за всички” и Спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец”. Проявата е и част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички TAFISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. Целта на инициативата е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт, като участниците в събитията в този ден се ангажират за 15 минути с различни спортни занимания.

Тазгодишното предизвикателство към участниците в събитието в Разград бе лекоатлетически крос на дистанция между 300 и 700 м в зависимост от възрастта и точна стрелба с футболна топка в малки врати от разстояние между 15 и 20 метра с право на два опита.

Победителите – от 1-во до 3-то място в кроса и 1-во място в стрелбата, получиха медали и фланелки с логото на проявата. Всички участници получиха талони за  томболата с над 25 предметни награди.

В началото на събитието музикален поздрав към участниците отправиха Татяна Славова и Савина Георгиева – възпитаници на класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева в Център за работа с деца.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.