30 непълнолетни заварени след полунощ в барове и дискотеки при полицейска акция за наркотици

Специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението на наркотични вещества, е проведена на 9 срещу 10 декември на територията на ОД на МВР – Разград.

От пресцентъра на полицията уточняват, че обект на проверките, извършени съвместно със служители на жандармерията, са били лица, употребяващи дрога или седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, както и такива, разпространяващи наркотици в и около заведения. Задържани са 8 лица – двама за шофиране след употреба на алкохол, трима за управление на автомобил след употреба на дрога, трима за притежание на наркотични вещества.

В рамките на образувано досъдебно производство са извършени претърсвания в две заведения в Разград. В помещение, обособено като съблекалня за персонала, в раница на служител е намерена суха тревиста маса, реагираща при тестване на канабис.

В хода на полицейската операция са установени близо 30 непълнолетни, пребиваващи след 01.00 часа в питейни заведения в централната част на Разград. В момента на проверките част от тях са употребявали алкохол, чийто произход се изяснява. Полицейските служители са съставили предупредителни протоколи на родителите, извикани да приберат децата си. Работата по случаите продължава.

От ОД на МВР призовават родителите и управителите на питейни заведения да осъществяват по-стриктен контрол. По закон в заведенията не се допускат непълнолетни и малолетни лица без придружител. Категорично е забранено да им се сервира алкохол. Санкцията за подобно нарушение е от 2000 до 4000 лв. Полицията ще продължи да извършва проверки след 23 часа. Отговорността за пребиваването на непълнолетни лица по улиците и заведенията в малките часове на нощта е на родителите и на служителите в заведенията.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.