3 колекционерски бутилки ще отбележат 3 ключови победи на Първото българско царство

Дестилерията Highland Park ще представи лимитирана серия, посветена на легендарни моменти от българската история. Концепцията включва серия от 3 колекционерски бутилки, които ще отбележат 3 ключови победи на Първото българско царство. „Highland Park България 681“ маркира годината, в която Византийската империя признава съществуването на българската държава след победата на прабългарите, предвождани от хан Аспарух, „Highland Park България 811“ е посветена на победата на хан Крум над войските на Византия, а бутилката „Highland Park България 917“ – на триумфа на цар Симеон при Ахелой през 917 г.

Дистрибуторът на марката у нас – Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, ще представи 14-годишното уиски „Highland Parк България 681“, лимитирано до 554 бутилки, на Whisky, Rum & Wine Master test, който ще се проведе на 29 и 30 март в София, а другите две специални бутилки от серията – съответно в края на тази година и през пролетта на 2020 г. С алкохолен градус от 58,4% vol. първото колекционерско издание е още по-интересно за ценителите, а достъпната базова цена от 259 лв. ще привлече почитатели и извън кръга на най-страстните колекционери.

Проектът на Highland Park, вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб, както с тематиката си, така и с това, че за първи път марката пуска на пазара продукти с етикет на кирилица.

Миналата година Highland Park представи на ценителите лимитирана серия, бутилирана от една бъчва, обозначена с името България. Сериите, бутилирани само от една бъчва (Single cask), са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията. Подобни колекционерски програми с името на определена държава, дадено уиски събитие или конкретна местност са характерни за марката Highland Park и предизвикват голям интерес сред уиски почитателите по цял свят. Страната ни бе първата славянска държава и първата държава от Централна и Източна Европа, която е част от тази програма.

e – Razgrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.