1620 автоджити за месец

През октомври в Разградско с камери за видеоконтрол са засечени 1620 нарушения на скоростните режими, авръчените електронни фишове са 326, съобщиха от ОД на МВР.

520 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 октомври 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 921 фиша и 79 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които двама души са загинали, а един е ранен, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 1 до 30 ноември се извършват засилени проверки за техническата изправност на превозните средства. Специализираната полицейска операция е с акцент системите за намаляване на шума от автомобилите.

/e-Razgrad/

Hits: 80

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.