15 месеца затвор за ограбени със заплаха 2 лева на монети от таксиметров шофьор

ДО СЕГА ОСЪДЕНИЯТ ИМА 17 ПРИСЪДИ, 15 ОТ ТЯХ – ЕФЕКТИВНИ, ТАЗИ Е 16-ТА

Окръжен съд – Разград призна за виновен С.М., който на 23.03.2022 г. в Разград, при условията на опасен рецидив, отнел монети на стойност 2 лева от таксиметров шофьор, като употребил за това и заплаха, съобщиха от пресслужбата на съда.

За извършения грабеж съдебният състав наложи на подсъдимия 60-годишен мъж наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и три месеца, което за изтърпи при първоначален строг режим.

Той ще заплати по сметка на ОД на МВР – Разград 732.26 лв. за експертизи от досъдебното производство и 190 лева по сметка на Окръжен съд – Разград.

От съда припомнят, че според обвинението около 20.30 часа на 23.03.2022 г. в нетрезво състояние подсъдимият се приближил до единственото такси на пиацата на бул. „Бели Лом“. Отворил шофьорската врата и поискал парите на водача. Таксиметровият шофьор му отказал с обяснението, че е започнал работа скоро и няма никакъв оборот. Тогава подсъдимият извадил от ръкава си метален предмет и го опрял в гърлото на водача, като го заплашил, че ще го закара на Дянковския път и ще го заколи. Силно изплашен пострадалият дал намиращите се в чашника на автомобила му монети на стойност 2 лева. Щом взел парите С.М. се отдръпнал назад. Използвайки този момент шофьорът дал газ и се отдалечил от мястото на инцидента. След това се върнал със свои колеги и подал сигнал на тел. 112., а извършителят бил задържан.

От събраните по делото материали е видно, че подсъдимият има 17 присъди, като по 15 от тях са му налагани ефективни наказания „лишаване от свобода“. Многобройните му осъждания го характеризират като системен нарушител  на закона, спрямо когото предходните осъдителни присъди не са изиграли своята поправителна и превъзпитателна роля.

Присъдата подлежи на въззивен контрол в петнадесетдневен срок през Апелативен съд – Варна.

/e-Razgrad/

Hits: 15

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.