144 деца показаха с рисунки как са видели бедата

В 21-то издание на ежегодния конкурс „С очите си видях бедата” се включиха 144 деца с рисунки, участвали в общинските етапи от надпреварата в областта, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

Конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи. От представените рисунки 112 попадат в първа категория (Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование), 29 рисунки са от втора категория (Деца и ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство) и 3 рисунки – от трета категория (Деца и ученици от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение).

Жури оцени рисунките и определи победителите. Отличените рисунки от областния кръг ще бъдат включени в националния кръг, който ще се проведе през юни в София. Преди да отпътуват, те ще бъдат изложени в Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. Наградените деца ще получат призовете си в Седмицата на пожарната безопасност през септември.

Имената на отличените може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 131

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.