Нова STEM училищна среда за учениците на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“

Основно училище „Иван С. Тургенев“ – Разград е сред одобрените училища за изграждане на STEM център, където възпитаниците му ще могат да се докоснат до най-новите технологии и иновации, предвидени в учебния процес, съобщиха от училищното ръководство.

На 05.09.2024 г. бе сключен договор за финансиране по Националният план за възстановяване и устойчивост, който включва изграждане на училищна STEM среда и високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи. Размерът на бъдещата инвестиция- 252 435 лева, а срокът за изпълнение на проекта е до 35 месеца от датата на сключване, но не по-късно от 31.05.2026 г.

В ОУ „Иван С. Тургенев“ – Разград и в момента се намира обособена STEM зона, която ще бъде обновена, доизградена и модернизирана, за да отговаря на най-високите технологични стандарти.

Главната цел на STEM училищна среда е да повиши интереса на учениците, да подобри техните постижения в различни области. STEM е иновативно пространство, където науката, технологиите, инженерството и математиката ще оживеят, за да създадат следващото поколение лидери и иноватори в обществото.  Този център ще бъде не само учебна територия, включваща няколко кабинета и обширен коридор, а истинска лаборатория за бъдеще. Там учениците ще се научат да мечтаят смело и да решават реални проблеми чрез практическо прилагане на знание.

/e-Razgrad/

Hits: 35

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.