Следственият комитет на РФ: Навални е починал от комбинирано заболяване. Вдовицата му: Абсурд!

Следственият комитет на Руската федерация е изпратил на съпругата на Алексей Навални документи, уточняващи причината за смъртта му. Те показват, че политикът е починал в резултат на “комбинирано заболяване”.

Вдовицата на покойния руски дисидент отхвърли заключението като абсурдно, предаде Ройтерс.

Документът опровергава версията, че причината за смъртта на Навални е кръвен съсирек, като е посочено, че става дума за “комбинирано заболяване” със съпътстващи хронични усложнения и наличие на Staphylococcus aureus в трахеята – състояние, което го е довело до хипертонична криза, подуване на сърдечния мускул и мозъка. Травмите му са настъпили в резултат на реанимация – на Навални са направени компресии на гръдния кош и изкуствено дишане.

Юлия Навалная заяви, че ще поиска криминално разследване във връзка със смъртта на съпруга си, смятайки че тя не е настъпила вследствие на здравословни проблеми, а след убийство, и че екипът на Навални ще продължи да води собствено разследване по случая.

47-годишният Алексей Навални почина внезапно на 16 февруари, припомня БТА. Кремъл отхвърли обвиненията на поддръжниците му, че президентът Владимир Путин има нещо общо със смъртта му. В смъртния му акт се казва, че Навални е починал от естествена смърт.

Dir.bg

Hits: 31

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.